27.10.2009

Keppikameliporo ja muita Tukholman-terveisiä

Nukkekotiyhdistyksen järjestämä matka Tukholman miniatyyrimessuille oli oikein onnistunut. Kaikenlaista pientä tuli osteltua messuilta ja vähän muualtakin. Osallistuin myös laivalla mennen tullen työpajoihin. Menomatkalla tehtiin Wooperin opastuksella kattokruunu ja paluumatkalla Hanna johdatteli minuakin ensikertalaista neulahuovutuksen maailmaan. Meikäläisen keppiporo tosin muistuttaa toistaiseksi enemmän kamelia kuin poroa - nähtäväksi jää, mikä eläin tulee mieleen, kunhan joskus saan oman tekeleeni valmiiksi.

The trip to the Stockholm Miniatyrmässan last weekend was very successful. I bought all kinds of stuff and participated in a couple of workshops as well. I made a wire chandelier and tried needlefelting for the first time. I probably should not have attempted to make a reindeer because it looks more like a camel. It remains to be seen which animal it resembles when I finish it. :p


Tässä siis kattokruunu, joka hivenen kärsi matkalaukkuelämästä, sekä vielä alkuvaiheessa olevia keppiporon osia.


Tässä sitten ostoksia. Reutterin posliinit eivät olleet messuilta mutta Tukholmasta kuitenkin.


Lähikuvaa hamsterin juoksupyörästä.


Ja vielä muita ostoksia. Tuo Magnolia INK -lehti oli ihan pakko saada, samoin lepakkomuotti, eli vähän tuli mukaan muutakin kuin mineilyjuttuja tältä reissulta.

Oikein mukava reissu siis. Kiitokset kaikille mukana olleille! :)
(Seuraavaksi kutsuu Lontoo...)

15.10.2009

Kun lamppu syttyy

Kävin eilen läpi miljoonalaatikkoani ja sieltä nousi esiin muutamia pikkutavaroita, jotka tulevat saamaan uuden elämän. Arvaatko, mitä näistä on suunnitteilla?



No, lampunvarjostin, pakasterasioita ja termoskannupa näistä. Tuon mustan kynänkorkin ehdin jo aiemmin suunnitella tuohon käyttöön mutta varsinainen idealamppu syttyi noiden "pakasterasioiden" kohdalla. Tuo tuli muistaakseni tietokoneen mukana (ylimääräisen virtajohdon pistokkeen suojus).

PS. Enää reilu viikko aikaa Tukholman miniatyyrimessuihin. Kylläpä aika rientää vauhdilla! :)

I am planning to use these to make a lamp shade, thermos and food storage containers.

6.10.2009

Haaste

Joulukalenteripaketit ovat työn alla, joten ei niistä vielä sen enempää. Sen sijaan vastaan tässä tähän Annamen blogikommentissa jättämään haasteeseen:


1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.

Ja tässä näitä vastauksia:

Näkö: Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - eli eiköhän tuossa ole kiteytettynä se, että tämä aisti on kyllä aika pitkälti kaikki kaikessa.

Kuulo: Toisaalta monta asiaa jäisi kokematta, jos ei kuulisi linnun laulua, liikenteen meteliä tai ihan vain hiljaisuutta.

Maku: Liittyy vahvasti ruokailukokemukseen mutta hassua kyllä eri mauistakin voi jäädä pysyviä muistoja. Juuri tänään oli puhetta siitä, että muistan vieläkin elävästi tiettyjä makuja monien vuosien takaa.

Haju: Myös hajut jäävät mieleen - ja aiheuttavat joskus hyvinkin voimakkaita reaktioita, on sitten kyse tuoksusta tai todellisesta hajusta. :)

Tunto: Käsin kosketeltavat asiat - joskus ulkonäkö voi pettää mutta koskettaminen täydentää aistihavainnon.

Olen huono laittamaan haasteita eteenpäin mutta kopioi vapaasti omaan blogiisi, jos haluat kertoa omat kommenttisi aistien tiimoilta. :)

2.10.2009

Binka-banka-bunka

Syyskuussa ei juuri jäänyt aikaa mineilylle mutta kerhossa ehdin sentään käydä, vieläpä kaksi kertaa. Viime tiistaina teimme pieniä bunkamattoja, mikä osoittautui oikein hauskaksi puuhaksi, vaikka silmäni ovatkin edelleen vähän ristissä ja kädet liimassa. :) Tässä siis ensimmäinen bunkailutekeleeni, jonka sain viimeisteltyä tänään.

There was not much time for my miniature hobby in September but at least I managed to attend both club meetings. On Tuesday we made small Bunka rugs which was fun, even though my eyes are still crossed and there is some glue in my hands. :) So here's my first Bunka rug which I finished today.


Lisäys:
Täytyy tässä vielä tarkentaa, että kyseessä on valmismallista tehty matto. Eli siis paketissa olivat sekä malli että langat. Ehkäpä sitten seuraavalla kerralla tulee jo kokeiltua omaakin mielikuvitusta mallin suhteen. Tosin täytyy vielä selvittää, pitääkö tuossa aina olla tukikangas taustalla tai miten se yleensäkään onnistuisi toisenlaisella alustalla... :)