6.12.2011

Luukku 6

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Itse saamani luukut jäävät tältä päivältä kokonaan esittelemättä, etten vahingossa paljasta ennakkoon kenenkään muun vastaavia paketteja. Nk-piirin HoO, Sirpa sekä kerhon Ankki olivat kuitenkin jokainen pakanneet tälle päivälle mitä ihanimpia minejä. :)

Tällä kertaa sekä Eeva...


...että nk-piiriläiset löysivät luukuistaan enemmän tai vähemmän "ajan kolhimia" enkelikelloja. Näiden kohdalla vähän sattui ja tapahtui kaikenlaista. Toivon todellakin, että ne ovat säilyneet postikuljetusten jälkeen ehjinä ja edes suht. edustuskelpoisina (vaikka ei niiden toteutus siis ihan kaikilta osin nappiin mennyt myöskään ennen pakkaamista - toivottavasti kuitenkin enkelit edes lentävät samaan suuntaan ja kellot ovat pysyneet paikoillaan...).


Tässä vielä yksi versio:


Kerhossa teimme enkelikelloja jo aiemmin syksyllä, joten kerholaiset löysivät tänään omista luukuistaan tällaisia opetustauluja.


Eeva puolestaan on avannut oman vastaavanlaisen pakettinsa jo joulukuun 1. päivänä.


============================================

Muok. klo 21.40:

Tässä vielä enkelikellon materiaalilistaa. Alkuperäinen versio viime vuodelta oli Nannan ohjeita soveltaen tehty mutta sen jälkeen tämä lista on jonkin verran elänyt.
 • kultafoliota = pohja ja "kolmiomainen" osa, johon enkelit kiinnitetty, sekä yläosan "siivet"
 • korupiikki = pystysuora runko. Tässä mallissa piikki on viety pohjaan tehdyn reiän läpi,jolloin alusta kaipaa vielä jotain alleen kannan suojaksi. Aiemmissa versioissa liimasin kannan sellaisenaan pohjaan, jolloin oli kyllä helpompaa kiinnittää nuo runkoon tulevat osat, koska sen pystyi tekemään ennen kuin kiinnittää rungon pohjaan. Nyt piti tietysti viedä runko-osa pohjan läpi ennen kuin siihen saattoi liimata muita osia kiinni.
 • haaraniitit kelloina; niittiosa katkaistu pois. Voi käyttää myös esim. kullanvärisiä paljetteja.
 • metallilankaa = keskellä oleva osa, jossa kellot ovat kiinni. Olen myös käyttänyt tässä korupiikkiä tai ihan vaan suoraa kapeaa foliosuikaletta mutta ensi kerralla ajattelin testata, josko nitojan nasta ajaisi saman asian. ...Joo, kyllä näitä varmaan täytyy taas ensi vuonnakin yrittää väännellä. ;)
 • kultamaalilla maalattuja paperienkeleitä - valmiit enkelipaljetit ovat hiukan isompia enkä toisaalta löytänyt sellaisia mistään. Nämä ostin Doloreksesta mutta nyttemmin minulla on varastossa ihan omakin enkelikuvioleikkuri, joten seuraavalla kerralla saan toivottavasti jättää maalausvaiheen väliin.
 • pieniä sirkkarenkaita = kynttilänjalat. Pienet paljetit tai helmihatut ajavat myös saman asian.
 • maalattuja cocktailtikun pätkiä, joihin on kiinnitetty musta langanpätkä sydämeksi = kynttilät siis
 • putkihelmi - kunnianhimoisesti päätin tehdä tästä Nasun inspiroimana ns. "pyörivän" mallin eli yläosan foliopalat on kiinnitetty putkihelmeen. Toki ne voi liimata myös suoraan runkoon kiinni - pääsee ehkä hieman vähemmällä päänsäryllä...
 • kullanvärisiä tähtiä
Ja jos oikein haluaa hifistellä, niin voihan niihin enkeleihin vielä kiinnittää ohuet metallilangan pätkät, jotta saa aitoa kilinää aikaiseksi. :D (Eli siinä varmaan haastetta seuraavaan kertaan?)

  16 kommenttia:

  HoO kirjoitti...

  Kiitos oikein paljon hyvin kauniista enkelikellosta!

  Ainakin omani oli melko hyvin säilynyt postin kuljetuksista huolimatta ;)

  P.S. Ensi kerralla kerhossa meillä onkin aiheena enkelikellot, joten tekemäsi mestariteos pääseekin sinne heti malliksi! :D

  Maija kirjoitti...

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!
  Ihania enkelikelloja.

  Tiina :-) kirjoitti...

  Hyvää itsenäisyyspäivää! Minun kello oli vähän hajonnut, mutta pienillä liimauksilla sain sen kokoon.

  riSa kirjoitti...

  Tiina: Pahaa pelkäsinkin, että liimaukset eivät kaikilta osin pidä. Toivottavasti et kovin paljoa joutunut paikkailemaan.

  Heli kirjoitti...

  Kiitos tästä ihanasta enkelikellosta, ihana yllätys itsenäisyyspäivälle! Ei ollut pahemmin kärsinyt, vähän heilutin liimapuikkoa ja siinä se nyt komeilee:)

  MarEve kirjoitti...

  Upeita nuo enkelikellosi!

  Sirkka kirjoitti...

  Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!
  Ihania enkelikelloja - ja paljon. Itse olen saanyt yhden vinkuran aikaiseksi ja yhtään enempää en ole yrittänytkään tehdä.

  Maria kirjoitti...

  Huikeat enkelikellot.. jo yksi on henkeäsalpaava, mutta että noin monta NOIN täydellistä.. voi apua!

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  Lotte kirjoitti...

  Uskomaton kokoelma enkelikelloja. On sulla rautaiset hermot. Mä olen miettinyt jo neljä vuotta, uskaltaisko tuota edes yrittää... :D

  anneve kirjoitti...

  Kiitos kalenteriluukuista!
  Enkelin Meeri omi ja postauksessa se jo lattialla siellä onkin. Opetustaulut löytyivät heti Ullan luokkaan.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää myös sinulle, nyt linnan juhlia arvos..seuraamaan :-)

  minimami kirjoitti...

  Kiitos, ehjänä tuli perilla ja niin IHANA!

  Aino kirjoitti...

  Enkelikellojasi olen ihastellut minäkin, ovat upeita, ja olet vielä jaksanut vääntää niitä tuollaisen määrän! Tein oman joskus, mutta runkoa en oikein saanut onnistumaan toivomallani tavalla. Mistä materiaaleista sinä sen teit?

  riSa kirjoitti...

  Kiitokset kaikille kommenteista! :)
  Lisään materiaalilistan postauksen loppuun.

  Mare kirjoitti...

  Kiitos ohjeesta, luin sen tarkkaan enkelikellojen kilkattaessa tiukujen lailla.

  Aino kirjoitti...

  Kiitos ohjeesta! :)

  Jennifer Rydell@Plushpussycat kirjoitti...

  riSa! I adore your enkelikello! This looks like one my grandmother had but is now lost. Could I please buy one from you or do a trade? I've been following your dear cherub enkelikello all around the blogosphere until I finally just found your blog! Here's my email: pdxjbear (at) gmail.com It is very beautiful! :-)