30.10.2016

Kaksio: olohuone

Toteuttamani kerrostalokaksio on mukana loppuviikolla avattavassa näyttelyssä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseossa Seinäjoella (4.11.2016-29.1.2017). Kaksion esikuvana on oma asuntoni, mutta olen jonkin verran joutunut käyttämään "taiteilijan" vapautta tämän toteuttamisessa. Pohjana on siis Nukkekotiyhdistyksen teettämä asuinhuoneistopaketti, joiden keväiseltä toiselta tarjouskierrokselta varasin itselleni kaksion. 

Lisäilen blogiin kuvia huone kerrallaan. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on olohuone. Kaksiossa eletään siis tätä päivää, mutta sisustus muistuttanee enemmän viime vuosituhannen loppupuolta - ei sillä ainakaan tänä päivänä voitettaisi mitään palkintoja. :DYleiskuva valmiista olohuoneesta. Ei tullut ihan sellainen kuin oli tarkoitus mutta näillä mennään.


Olohuoneen oikeaa laitaa. Sohvan takana olevan kissataulun olen saanut kummitytöltä joululahjaksi (1:1-kokoisena siis).


Olohuoneen vasen laita; tässä näkyy myös taulu-tv ja oviaukosta hieman eteisen puolellekin. Taulu-tv:tä minulla ei ole (tai kai sen seinälle saisi mutta jalallaan seisova riittää minulle toistaiseksi oikein hyvin).


Lähikuvaa toisesta kissasta eli Iitasta. Kiipeilytelineen olen joitakin vuosia sitten hankkinut Kensingtonin nukkismessuilta. Oikea kiipeilyteline on vähän isompi.


Kirjahyllyn yläosa. Kirjatuet sain joitakin vuosia sitten tavaravaihdossa - ja sittemmin sain siskoltani samanlaiset 1:1-koossa, koska hän oli nähnyt blogistani, että minulla oli jo miniversiot. :)


Lähikuvaa sohvan edustalta. Oikea sohva on väriltään ruskea mutta malliltaan kyllä aika samantyyppinen. (Kissojen vuoksi en ikimaailmassa ostaisi valkoista sohvaa.) Voi olla, että näyttelyn jälkeen tämä kokee vielä (joskus) uudelleenverhoilun. 1:1-pöytä on myös muuten samaa mallia mutta kannen päälle on vielä kiinnitetty 3000 palan palapelistä lasikannen alle koottu levy. Ei se erityisen kaunis ole mutta pöytä on kulkenut mukanani jo nelisenkymmentä vuotta, ja sillä on eräänlaista tunnearvoa.


Kännykällä otettu yleiskuva.


Vitriinin aarteita. Tässä on myös paristolla toimiva valaistus.

1:1-esikuvia löytyy linkin takaa (tai kuvat taitavat näkyä suoraankin, jos tänne tulee julkaisun suoralla linkillä).
Tässä 1:1-kirjahylly...


...ja tässä vielä aitoa nukkiskirjastoani, josta kuvia tuon 1:12-hyllyn ovien takana.


Tässä tämä oikea kiipeilyteline. Nougat esittelee siellä akrobaatin taitojaan. :)

3 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

kaunista olohuonetta on sinulla.

PILAR6373 kirjoitti...

Son dos habitaciones preciosas y muy acogedoras,enhorabuena por tu trabajo!!
Besos.

Sirkka Ulkuniemi kirjoitti...

Tällä nukkekotiasunnolla on selvä tarina. On mukava seurata, miten huoneet ovat rakentuneet.