3.1.2010

Arvontaa... mikä on sinun "juttusi"? What is your "thing"?

Oikein hyvää alkanutta vuotta!
Happy New Year!


Blogini pääsi joulun tienoilla huomaamattani kokonaisen vuoden ikään, joten lupailin tuossa aiemmin järjestää sen kunniaksi pienen arvonnan. Palkinto on vielä mietinnässä - mietinnän tulos liittyy osittain tässä esittämääni kysymykseen.


Mineily on harrastuksena siitä mukava, että tässä pääsee kokeilemaan kaikenlaisia erilaisia käden taitoja. Luonnollisesti eri ihmisiin jotkut taidot kolahtavat enemmän kuin toiset.
  • Itse olen kokenut tähän mennessä "omimmiksi" erilaiset tulostamiseen liittyvät jutut (olen tehnyt kirjoja, kortteja ja tauluja, viimemainittuja myös kuvansiirtopaperille tulostettuna).
  • Erilaisia kukkia on toisinaan kiva näperrellä.
  • Jonkin verran viehättää myös massailu, vaikkei siitä olekaan suuremmin kertynyt kokemusta.
  • Rautalangan vääntely - no, jos lopputulos olisi edes lähellä sitä, millaiseksi sen kuvittelee...
  • Sen sijaan epäilen, ettei kärsivällisyyteni riitä ainakaan laajamittaisiin pistelytöihin, ja mm. silkkinauhakirjonnan uskon jättäväni suosiolla osaavampien ihmisten käsiin. Lasi- ja keramiikkatöistä en aio itse edes haaveilla.
Kysymys siis kuuluu:

Mikä on sinun "juttusi"?

Jätä kommenttisi viimeistään 15.1.2010, niin olet mukana arvonnassa.

----------

When working with miniatures part of the attraction are all the different crafts skills one can use. Depending on the person in question, some skills are more attractive than others. So far I have discovered that things which involve printing are probably closest to me (I have made books, cards and framed pictures, even using photo transfer to fabric). Sometimes it is also nice to make flowers, and polymer clay molding is quite fascinating, even though I do not have much experience in that. Then again, for example stitching is not exactly my thing. So my question is:

What is your "thing"?

Leave your comment by 15th January, 2010 at the latest to be included in a little give-away draw.

31 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Minulla ei vielä ole sitä ominta juttua.Olen kokeillut vasta muutamia juttuja.Kokkeilunhaluni on kyllä suuri, ehkä löydän sen oman juttuni tänävuonna.

Tiina kirjoitti...

Virkkaus, pistelytöitä kokeilin viime vuonna ja kyllä nekin vie mukanaan.

Maija kirjoitti...

Minihommien suola on se, että tässä saa tehdä eri tekniikoilla ja vaikka mitä! Meidän projektissa mun hommiksi on kuitenkin valikoitunut "rättikässä", nimenomaan mattojen kutominen ja tilkkutyöt, sillä pidän niistä myös 1:1-mittakaavassa. Puutyöhommat koen vaikeiksi, eikä sähköistystä ole tarvinnut tähän mennessä opetella, kun armastus on hoitanut sen puolen.

Aino kirjoitti...

Mä koen omakseni useampia juttuja, erityisesti neulomisen ja korinpunontahommat. Kaikenlaisia sekalaisia kokeiluja on myös hauska tehdä, tykkään kokeilla eri materiaaleja ja suunnitella malleja.

Oikeastaan on helpompi nimetä ne, mitkä ei muhun niin kolahda, nimittäin virkkaaminen, yhtään vaativammat puutyöt ja massailut. Ehkä niissäkin on kyse vain perehtymisen puutteesta.

MarEve kirjoitti...

Kaikkea on tullut kokeiltua jossain määrin, mutta tilkkupeittoja liimakangastekniikalla on tullut tehtyä useita. Virkkaaminen ei minuakaan houkuta.

Heli kirjoitti...

Ne omimmat ovat rantalanka ja lasi:)
Hyvää uutta vuotta!

anneve kirjoitti...

Vielä en tiedä mikä olisi sitä ominta. Monta asiaa on vielä kokeilematta ja kun olen päättänyt, että kaikkea on ainakin kerran kokeiltava. Kun vertaa Villa Malakoffia ja Syreenitaloa huomaa ilokseen, että aina jokin asia kehittyy. Luulin, että vaatetus on se kaikkein kauhein, mutta kun pakko on, niin kyllä siinäkin jotain jo syntyy. Parhaillaan yritän selättää puikkoja ja koukkuja ja siirtyä aina pienempään. Saa nähdä miten käy :-)

jirps kirjoitti...

Mukavimpia juttuja ovat "puutyöt" ja kaikkein tuskallisimpia tuntuu olevan KAIKKI kankaisiin liittyvät hommat. Sama juttu myös myös 1:1 elämässä :D

askartaja kirjoitti...

Ominta on suunnittelu! Pää höyryää juttuja ja aikaa toteuttamiseen niin vähän. Uudet tekniikat kiinnostavat aina. Kun ylittää itsensä tulee flow.

Mirel kirjoitti...

No minun oma juttuni on ehdottomasti neulominen.Ja ei se aluksi helppoa ollut mutta nyt jo sujuu.Tykkään myös kaikenlaisesta paperihommista, ekun printteri päälle ja hyvää tulee...

Lotte kirjoitti...

Mulla harrastukseen liittyy hirmu monta ihanaa osa-aluetta. Puutyöt, punonta, pistelykin tietylle päälle sattuessa... Tarviiko mainitakaan, että yksi on koukuttanut kuitenkin ylitse muiden. Ne kengät. Aina on mielesssä jotain, mitä pitää seuraavaksi päästä kokeilemaan ;)

Eija Luoto kirjoitti...

Olen omimmillani hankkiessani muiden taitureiden minitöitä kaunistamaan talojani. Olen aika kömpelö eikä mikään ole ns just se juttu, kaikki yhtä vaikeeta. Tykkäisin kutoa, mutta käsi ei kestä :(

Saga kirjoitti...

Aivan kuten 1:1:kin myös 1:12 minä neulon mieluiten. Itseasiassa tuntuu, ettei minulta mikään muu oikein sujukaan 1:12, vaan kaikki muu mitä olen nukkekotiini tehnyt ovat yksittäiskappaleita, joita en ikinä tekisi uudestaan.

Reetta kirjoitti...

Ei mitään erityistä juttua ole, mutta pidän nukkekotiin itse tehdä juttuja. Eli kaikenlaiset mini jutut kiinnostavat, mutta rautalankailua ei oikein innosta. Muunlainen mineily kyllä ja tietenkin tuunailu ja itse tekeminen 1:1 maailmassakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas mukava kysymys. Tykkään tehdä huonekaluja, kukkia ja neuloa vaikka mattoja ja virkata eli otapa selvää, teen siis mitä mieleen putkahtaa. Hyvää loppiaista t, Maara

Anonyymi kirjoitti...

Massailu ja rautalangasta kaikenlaisten kivojen juttujen vääntely :) T. Maaria

kaisa kirjoitti...

jaaah ei taida meikällä olla just sitä ominta juttua olla :P kaikki menettelee. ajatustoiminta ainakin :D ja massailu...ei ei se ei kyll onnistu XD

mörökölli kirjoitti...

Ei ole vielä omaa juttua , kun vasta tutustelen koko touhuun :) Mutta koska huonekaluja olis seuraavaksi tarkoitus alkaa väsämäään, niin toivon että ne puutyöt ainakin sujuis!

Minttu kirjoitti...

Pidän eniten huonekalujen tekemisestä ja korin punonnasta.

Sinikka kirjoitti...

Pidän massailusta ja huonekalujen tuunaamisesta. Toki muutkin tekniikat kiinnostavat,mutta nuo ovat ainakin tällä hetkellä ylitse muiden. :)

hannajaleijona kirjoitti...

Hyvä kysymys, näitä on kiva lukea. Mä olen niin vaihtelunhaluinen, että on mahtavaa voida aina vaihtaa tekniikkaa. Mielijuttuja on huovutus, maalaushommat, kangashommat, pistely, lankahommat (neulonta ja virkkaus, vaikka molempia teen harvakseltaan ja hitaasti), rautalankahommat, kukat paperista, paperihommat muutenkin ja massailu. Puutöistä ja talonrakennuksesta tulee parhain pössis, kun hullun innolla tusaa. Yksi juttu joka on ja pysyy on keräily... olen ihan sairas kaman haalija ja se on niin kivaa.

Hanna

Julianna kirjoitti...

hmm.... Tykkään niin kovin monesta eri tekniikasta. En osaa nimetä mitään mikä olisi ylitse muiden. Siksi tämä mineily onkin niin mahtavaa puuhaa,kun saa kokeilla ja kehitellä kaikenlaisia uusia tekniikoita ja niiden yhdistelemisiä. Kangasjutut ovat tökkivimpiä ja mielestäni hankalimpia-ja sen kyllä blogistani huomaa. :) Haluan tehdä mahdollisimman paljon itse.
Ainoa mikä rajoittaa tekemisiä on aika,tai siis sen puute! :D

Jatta kirjoitti...

Haa!!!:D Minun juttu on nukkekodin asukkaiden ruuat monista eri materiaaleista. Käsi paketissa taas yritän pyöritellä näitä...Myös pieniä puutöitä syntyy ja ne on nii ihania tehdä! Iso kumarrus kaikille muille taitureille! Arvostan ihan hirveesti kaikkea mikä on käsityönä tehtyä ja kun se on vielä minikoossa niin sata miljoonaa pistettä lisää!!! Sain Turuntyttö- Gitan kutomat villasukat 1:1 koossa "Joulupukilta". Että kaunis käsityö sitte lämmittää mieltä ja jalkoja....:)

Millimari kirjoitti...

Vaihtelunhaluinen olen minäkin mutta eniten omimmilta tuntuvat tekstiilityöt: virkkaus, neulonta ja ompeleminen. Ehdottomasti minun juttujani eivät ole ristipistotyöt eikä huovuttaminen - hermot menee ;-)

Silkku kirjoitti...

Oon niin uus tämän harrastuksen parissa, että ei oo vielä oikeen kerenny muodostua sellasta mun juttua. Mut varmaanki kaikki puuhun liittyvä saattais olla

Eve kirjoitti...

Monenlaisia juttuja olen kokeillut ja useimmista pidän. Massailu ja virkkaaminen on mukavimpia, mutta molemmissa tarvitsen vielä harjoitusta.

Hannele (Violet) kirjoitti...

Ominta on miniatyyrimaisemien ja -puutarhojen teko. Mutta pidän myös puutöistä. Mutta kaikkea haluan kokeilla, edes vähän!

Minna kirjoitti...

Päivät kuluu suunnitellessa ja haaveilessa, kun vielä vaan aikaa ois tässä kaiken muun keskellä toteuttaakin. Alunperinkin innostuin tästä minimaailmasta sen monipuolisuuden vuoksi, voi kokeilla ja tehdä kaikenlaisia käsitöitä ja tekniikoita...Monenlaista olen jo kokeillut ja lisää haluan kokeilla: ristipistot, metallilanka, massat, huovutus jne. ovat jo kokeiltuja ja pidettyjä. Virkkuuhommat eivät oikein ota sujuakseen, mutta niitäkin harjoitellaan sitten joskus, kun on aikaa tarpeeksi. Mutta yksi on ollut tähän mennessä ylitse muiden; ostaminen...siinä minä olen hyvä, jos vain rahaa ois ylimääräistä;O) Nyt vain innolla talon kimppuun, jotta jonain päivänä saan kaikki ihanat aarteeni myös esille ja toivotaan että jonain päivänä koittaa myös se aika, jolloin voin käyttää koko ajan mineilyn pariin ja uusien juttujen opettuluun;O)

Saana kirjoitti...

En tiedä mikä on se omin juttu, ehkä piipunrassinallet ;o) niitä on tullut "muutama" väänneltyä Ü Tykkään myös tehdä kirjoja, tauluja ym.

http://saanan.vuodatus.net/

Kii kirjoitti...

Minäkin nautin siitä, että voin kokeilla eri tekniikoita ja materiaaleja. Useita olen soveltanut ennenkin 1:1 -koossa, mutta uusiakin juttuja olen mineilyn myötä kokeillut. Omin juttu voisikin ehkä olla, että mielelläni kokeilen uutta.

Johanna kirjoitti...

Minun juttuni.. Hmm.. Ehkä simppelien huonekalujen tekeminen? Rautalanka ei väänny ja koukkujen ja puikkojenkin hallinta on niin ja näin. Massailua ei edes uskalla yrittää :D Joten simppelit huonekalut. :) Tai haaveilu, ehkäpä? :D