30.6.2013

Lahjaboxi

Tässä isälleni 80-vuotislahjaksi (tai siis "lainaksi", kun lahjoja ei haluttu) väsäämäni boxi. Tämä on tehty kierrätyskeskuksesta löytämääni vanhaan pöytälaatikkoon, joka oli oikein passeli tähän tarkoitukseen.


Boxi on löyhästi kirpputoriaiheinen, isä kun tekee kauppaa edelleenkin. Tässä on iloisessa sekamelskassa niin työkaluja, kirjoja, astioita kuin muutakin sekä vanhaa että uudempaa tavaraa - aivan kuten oikeassa kaupassakin. Osa on ostettuja (mm. kauppias itse sekä oikeassa laidassa näkyvät leili ja puuastia ovat Soilen käsialaa, ja kassakone Ninalta); osa on swapeista saatuja (mm. ylähyllyn lamput, osa astioista ja kirjoista), ja osa on peräti ihan itse tehtyä. ;)


Isä ei sentään ole koskaan kulkukauppias ollut, mutta rooliasu tähän tuli valittua 1990-luvulta peräisin olevasta kuvasta, jossa hän esiintyi juurikin tuollaisessa asussa. (Kiitos vielä kerran, Soile!) Kädessä ja sylissä olevat kirjaset ovat miniversioita isän toimittamista ja kirjoittamista 1:1-kokoisista kirjoista.


Ostoskärryt olen aikanaan tilannut eBayn kautta. Hieman ne ovat 1:12-mittakaavaa isommat, mutta olin jo niin pitkään suunnitellut laittavani ne mukaan tähän boxiin, etten halunnut niitä enää poiskaan jättää. Hieman huonosti vilahtaa ostoskärryjen takana myös Suskin työpajassa tiistaina väkertämäni laatikkopöytä.


Pullokokoelma (tyhjiä pulloja) on tässä vain murto-osa 1:1-kokoelmasta. Puhumattakaan sitten kaikista muista kokoelmiin kertyneistä tavaroista, joita en tähän boxiin lähtenyt mahduttamaan...

* * *

Alla vielä pari kuvaa tuosta kulkukauppiaan laukusta, joka on ihan omaa tuotantoa. Tein siitä jopa toimivan version (lukkoa lukuun ottamatta), eli laatikot ovat koottavissa yhteen. Alakuvasta puuttuu vielä kantokahva, joka näkyy tuolla ylemmässä kuvassa. Ylempänä olevissa kuvissa näkyy kirjojen lisäksi hieman muutakin laatikoiden sisältöä, eli vanhoja pesuaine- ja saippualaatikoita, nappeja ja lankarullia sekä vihkoja ja kyniä.
3 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Todella hieno lahjaboxi!

Anne kirjoitti...

Onhan tämä vaan ihana! Niin paljon kaikkia yksityiskohtia. Tykkään edelleen tuosta "laukusta" - ihanat sisällöt eri kerroksilla.

Eevastiina värkkää kirjoitti...

Tosi hauska lahja isällesi tuo roombox! Muutoinkin Sinulla on kivoja minejä. Kukuilin noita kalenteriluukkujen tuotoksi. Kiitos vinkeistä! Uskalsin mukaan muutamaan luukkuun ekaa kertaa.
Mukavaa mineilysyksyä!
T. Eevastiina