3.3.2010

Valinnan vaikeutta

Ah, tätä valinnan vapautta vaikeutta... Osasyy siihen, miksi Onnenrannan pystyttäminen etenee niin kovin hitaasti, on se, etten ole saanut valittua sopivia tapetteja ja lattiamateriaaleja. (Vähäisetkään taipumukset perfektionismiin eivät oikein istu näihin hommiin.) Minusta alkaa tuntua, että olen viettänyt tuntikausia sekä eri liikkeissä ja messuilla/markkinoilla että varsinkin nettikaupoissa selailemassa jos jonkinlaisia tapettimalleja - eikä mikään oikein näytä sellaiselta, mitä haluaisi käyttää. Vaikka onhan noita tullut jo osteltuakin vino pino... *köh* Itse printattuja tapetteja en näe omalla kohdallani todellisena vaihtoehtona, ellei nyt sitten joku lattia tule lopulta päällystettyä sellaisilla. Ja sokerina pohjalla - maalasin etuseinän kokopitkän ikkunakehikon siniseksi (samoin kuin ulko-ovet karmeineen), joten se aiheuttaa omat haasteensa värivalinnoille. Oma visioni talon päävärisävyistä on sini-valko-vihreä-linjalla.

No. Eilen illalla taisin viettää parikin tuntia ottamalla kuvia erilaisista yhdistelmistä. Muutama niistä jopa miellyttää mutta vielä on monta kysymysmerkkiä jäljellä. Kuvissa on mukana alimman kerroksen ikkunakehikko värivertailuja varten. Samoin joissakin kuvissa on tapetin rinnalla valkoista tai tummansinistä seinää, koska ajattelin laittaa ainakin osaan huoneista yhden (tai ehkä parikin) seinää eri värillä. (Kuvat saa isommaksi klikkaamalla niitä.)


Tästä sinisävyisestä lattiamateriaalista pidän ja näillä näkymin siitä olisi tulossa alakerran takkahuoneen/oleskelutilan lattia. Mutta mikä olisi sopiva tapettivalinta? Vihreä kukkatapetti se ei tule olemaan mutta tuo siniraitainen tapetti on tällä hetkellä vahvoilla. Siinä on vain ongelmana se, että sitä ei riitä kaikkiin seiniin. Toisaalta minulla on ollut suunnitelmissa muutenkin laittaa ainakin takkaseinälle tummempi tausta mutta mutta...


Toinen vaihtoehto voisi olla rusettikuvioinen tapetti - mutta en oikein osaa ajatella sitä takkahuoneen seinällä. Vasemman yläkuvan raidallinen tapetti ei oikein minun mielestäni sovi tähän taloon (mutta sille tulee kyllä käyttöä muualla). Tai pitäisikö harkita puolipanelointia seinän alaosaan?


Tähän ruskeavalkoraitaiseen kohokuvioituun tapettiin ihastuin ensisilmäyksellä mutta se ei ole varsinaisesti nukkekotikokoa. Arveluttaa lähinnä, ovatko nuo raidat liian leveitä. Enkä myöskään oikein osaa ajatella tätä takkahuoneeseen.


Olisiko tämä parempi yhdistelmä? Jos laittaisi parkettikuvioisen lattian, niin tämä voisi mennä toisen kerroksen olohuoneeseen/ruokasaliin. Mutta tuo sininen ikkunakehikko hiukan arveluttaa tämän yhdistelmän kanssa...


Tässäkin voisi tuo raidallinen tapetti toimia mutta luulen, että se on parempi käyttää tuon edellisen lattiamateriaalin kanssa.


Tai sitten tämä rusettikuvioinen tapetti? Ehkä makuuhuoneeseen?


Makuuhuoneeseen ajattelin tätä vihreäkukkaista tapettia (vasemman alalaidan tapetti päätyy jonnekin muualle) mutta taas on ongelmana lattiamateriaali.


Myös tästä lattiamateriaalista pidän mutta en oikein saa sitä sopimaan minkään tapetin kanssa yhteen. Pitäisiköhän sittenkin koettaa maalata seinät valkoisiksi?


Tämäkään yhdistelmä ei oikein tunnu toimivan...


...ja tässä nuo ruudut ja raidat tuntuvat sotivan liikaa keskenään...


...eikä tuo rusettikuviokaan tunnu juurikaan paremmalta.


Ja nämä yhdistelmät olen hylännyt jo kättelyssä! :D

Mutta mutta... Miltä näyttää? Voisiko joku noista yhdistelmistä oikeasti toimia? Kommentteja ja uusia ehdotuksia otetaan kiitollisuudella vastaan. :)

Trying different wallpaper and flooring material combinations...

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Ihanaa, että jollain muullakin on valinnan vaikeutta eikä vaan minulla! Paljon on hyviä vaihtoehtoja sulla, mutta nyt en oikein taida osata auttaa sua...Mä itse tykkään tuosta parkettilattiasta. Mun mielestä siihen sopii tapetti kuin tapetti. Mutta älä ainakaan valkoiseksi maalaa seiniä, sä oot löytäny hyviä tapetteja!

anneve kirjoitti...

Voi hitsi, ymmärrän nyt valinnan vaikeuden :-) Kyllähän ne toimivat kaikkikin, mutta, mutta... Ajattelin tähän laittaa jotain omia eniten miellyttäviä yhdistelmiä, mutta kun jäin niitä oikein katsomaan ja miettimään, en enää osaakaan! Sinisävyinen lattia miellytti kyllä ja sen kanssa jokin hillitty pystyraita? Mutta kyllä ne on kauniita kaikki!

riSa kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Yritän saada päätökseni tehtyä pikapuoliin, jotta olisi vihdoin jotain näytettävääkin. :)