27.6.2012

Rooma toukokuussa

Toukokuussa tuli käytyä myös Roomassa, tällä kertaa työporukan kanssa. 1:1-juttuja siis jälleen - tai onhan tuolla viimeisessä kuvassa myös jotain hiukan mineilyynkin viittaavaa. :)

Eli tällainen kuvapläjäys tällä kertaa:


Pietarinkirkko tuli nähtyä vain ulkoa päin, koska jonot olivat niiiiiiiin pitkät ja lämpötila keikkui jossain 28 asteen tuntumassa - ja toisaalta olimme jo aiemmin päivällä jonottaneet toista tuntia......tänne eli Vatikaanin museoon (alla). Siellä olisi riittänyt nähtävää moneksikin päiväksi. Meidän kaksituntisella kiertelyllämme pääsimme tuskin pintaraapaisua pitemmälle - emmekä edes juuri pysähdelleet tuon parin tunnin aikana.

Vatikaanin museon uloskäynti

Ja yksityiskohtiahan tosiaan riitti! Kuvata sai (enimmäkseen ilman salamaa) muualla paitsi Sikstuksen kappelissa.Tästä ei saa kunnon kuvaa siitä, minkäkokoisesta jalasta oli kyse. :)
Lisää kuvia löytyy alla olevan linkin takaa:Sunnuntaina kävin kiertelemässä muualla kaupungissa.

Pantheon

Fontana di Trevi


Colosseum edestä ja Colosseum takaa...
Vanhan kaupungin kaivauksia:


Domus Aurean alueelta:


Katunäkymä:


Yksi esimerkki monista kattoterasseista:


Taas katunäkymää - tässä on sentään melkein fiksusti pysäköityjä autoja :) mikä on enemmän kuin voi sanoa monista muista kadunvarsista. Mutta tässä kohtaa taisinkin ottaa paremminkin kuvaa noista rakennuksen runsaista kukista:


Lauantai-iltana söimme ravintolassa, ja eteemme tuotiin tällainen alkudrinkki. Enpä ole aiemmin nauttinut drinkkiä, jossa on mukana kananpaloja! (Erillisessä astiassa tosin...)


Ja tarttuihan tältäkin matkalta mukaan jotain mineilyyn liittyvää, vaikka shoppailut muuten jäivätkin vähiin - eli 1:32-mittakaavan Vespa sekä vielä pienempi Fiat 500. Ja taas miettimään, mihin nämäkin päätyvät...

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Kiitos Rooman reissusta, siellä en ole koskaan käynytkään ja varmasti mineillesi jokin ppaikka löytyy, vaikka lelukaupan ikkunalta... :O)